Kadıköy Rehberlik Araştırma Müdür'lüğünden öğretmenlerimiz  okulumuzu ziyaret etti.

8 Aralık 2023 tarihinde İstanbul Sanayi Odası(İSO) ve MEB iş birliğiyle düzenlenen Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN’ in katılımıyla gerçekleşen “ İstanbul Mesleki Eğitim Zirvesine “ Okul müdürümüz Neriman TOKATLIOĞLU’ da katılım göstermişlerdir.

cumhuriyertten Günümüze sektörlerdeki Değişimler

Veli-Öz Disiplin Broşürünü aşağıdan inceleyebilirsiniz

Psikolojik Sağlamlık Veli Broşürünü aşağıdaki linkten indirebilirsiniz

Mobil Afad Uygulaması tanıtım Broşürü

Güvenli internet Kullanımı veli broşürüne aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Tem

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ BOYUNCA ( 27 TEMMUZ-8 AĞUSTOS) ÖĞRENCİLERİMİZİ REHBERLİK SERVİSİNE BEKLİYORUZ

Haz

VERİMLİ BİR DÖNEM GEÇİRDİK. EYLÜL DE BULUŞMAK ÜZERETÜM ÖĞRENCİLERİMİZE MUTLU TATİLLER

Haz

HÜSEYİN AYAZ ORTAOKULU REHBER ÖĞRETMENİ ZEYNEP BİTER VE ÖĞRENCİLERİNİ OKULUMUZ REHBERLİK SERVİSİ OLARAK AĞIRLADIK. ÖĞRENCİLERE GEREKLİ TANITIM VE BİLGİLENDİRMELER YAPILDI. İLÇEMİZ İÇİ VE DIŞINDAKİ TÜM ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİMİZE KAPIMIZ AÇIKTIR

İSTANBUL'UN FETHİ'NİN 570. YILI KUTLU OLSUN

Haz

NERİMAN İRFAN AKÇA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ  2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAZİRAN DÖNEMİ SORUMLULUK SINAV PROGRAMI

için tıklayınız

/meb_iys_dosyalar/34/12/266283/dosyalar/2023_06/01115654_haziran-SORUMLULUK-SINAV-PROGRAMI-2023-detay.xlsx

Haz

Öğretmen, öğrenci ve velilerimizle “23-30 Mayıs Neriman İrfan Akça Anma Haftası” kapsamında planlanan kabir ziyaretimizi gerçekleştirdik.Okulumuz bağışçıları sayın Neriman AKÇA ve sayın İrfan AKÇA’ nın  ruhları şad olsun.

May

OKULUMUZUN KURUCULARI MERHUM NERİMAN-İRFAN AKÇA'YI ANMA PROGRAMIMIZDAN GÖRÜNTÜLER

PROGRAM MERKEZ MÜDÜRÜMÜZ NERİMAN TOKATLIOĞLU'NUN KONUŞMASIYLA BAŞLADI

Sayın ilçe milli eğitim müdürüm,

Değerli mesai arkadaşlarım, okulda bulunma sebebi varlığımız sevgili öğrencilerim ve çok Kıymetli konuklarımız.

Sizleri saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.

Bizi yalnız bırakmayarak programımızı onurlandıran tüm konuklarımıza değerli katılımlarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu yıl  ilkini gerçekleştirdiğimiz okul bağışçılarımızı anma programımıza  hoş geldiniz.

Her yıl  Merkezimizde 23-30 Mayıs tarihleri haftasında yapacağımız Neriman-İrfan Akça Anma Haftası etkinliklerini  gelenekselleştirerek  bir okul  kültürü olarak devam etmesini sağlamak amacıyla  ilk adımı bugün atıyoruz.

Okul bağışçılarımızın manevi huzurunda onları saygıyla ve şükranla yad ediyorum. Ruhları şad olsun.

Bağışçılarımız Kimdir?

“Bağışçımız Sayın Neriman Akça 03 Mart 1925 tarihinde Ödemiş’te doğmuştur. Çamlıca Kız Lisesinden mezun olduktan sonra diplomat eşi İrfan Bey ile uzun süre yurt dışında değişik ülkelerde bulunmuştur. “Ben vatanımı, milletimi, hele askerimi çok seviyorum. Onlarsız yaşayamam. Ben bir Atatürk çocuğuyum. Ata’mın neslinde büyüdüm. İnsan vatan için canını veriyorsa ben paramı niçin vermeyeyim?” diyen Neriman Hanım 1993 yılında anaokulu olarak inşa ettirdiği okul binasını 1993 yılından itibaren vefat eden eşinin adını da ekleyerek merkezimiz kullanımı için bağışlamıştır. 30 Mayıs 2015 tarihinde vefat eden Neriman Akça, Karaca Ahmet Mezarlığı’nda aile kabristanına defnedilmiştir.

İrfan Sabit Akça 1896 yılında İstanbul’da doğmuştur. 1912 yılında Galatasaray Lisesi, 1920 yılında Berlin Yüksek Ziraat Mektebinden mezun olarak 1927 yılında Dışişleri Bakanlığına girmiştir. 1939-1943 yılları arasında Prag Konsolosu olarak görev yapan İrfan Sabit Akça 1950-1952 arası Moskova Büyükelçiliği Orta Elçilik Müsteşarı unvanı ile görev yapmış olup Dışişleri Bakanlığında çeşitli dairelerde çalışmıştır. 1956-1961 yılları arasında Hamburg Başkonsolosu olarak görev yapmasının ardından 14 Haziran 1961’de emekli olmuştur. 23 Mayıs 1988 tarihinde vefat etmiş ve Karaca Ahmet Mezarlığı’nda aile kabristanına defnedilmiştir.

Bağışçılarımızın  bu fedakar ve vefakar davranışları karşısında  onlara vefamızı göstermek için; hiç çocuğu ve bilinen bir akrabası olmayan bu iki yüreği güzel insanı her yıl anmak ve öğrenci öğretmen velilerimizle  kabirlerini ziyaret edip dualarımızla “sizin evlatlarınız biziz siz kimsesiz değilsiniz bu güzel davranışınızı alkışlıyor sizi saygıyla sevgiyle yad ediyoruz ve teşekkürlerimizi sunuyoruz “ diyeceğiz.

Her yıl bu anma haftası etkinlikleri ile öğrencilerimize geçmişlerimize karşı vefalı olmayı öğrenmelerine,  bizzat etkinliklerin içinde yaşamalarını sağlayarak kalıcı davranış haline getirmelerine imkan tanımış olacağız. Bu çok önemli bir kazanımdır.

Sayın misafirlerimiz

Bu programın  her aşamasında,  emeği geçen çok kıymetli  NİAMEM ailesine, çalışanlarına huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Yüreğinize ve emeğinize sağlık. Sağ olun, var olun.

Programımızda bizi yalnız bırakmayarak Kuran-ı Kerim  tilaveti yapacak olan  Osman ağa camii İmamlarına çok teşekkür ederim.

Saygılarımla

Neriman TOKATLIOĞLU